• NL

Cursuscruisen - Biochemie Biotechnologie

Wat is cursuscruisen?

Wil je eens komen proeven van enkele lessen op universitair niveau? De opleiding Biochemie Biotechnologie biedt je die mogelijkheid!

Samen met een student beleef je een doorsnee lesdag in het eerste of tweede bachelorjaar. Wanneer en hoe lang bepaal je zelf. Studenten uit de gekozen richting zullen ervoor zorgen dat je die dag goed begeleid wordt, door henzelf en andere studenten uit het jaar waarin je lessen mee volgt.

Via het inschrijvingsformulier op deze website vul je in op welke dag je wenst te komen en kan je ook jouw voorkeuren kenbaar maken. Via e-mail wordt een programma overeengekomen en wordt praktisch afgesproken, bijvoorbeeld om 's ochtends opgehaald te worden aan het station Gent Sint-Pieters.

Deze service is uniek in Vlaanderen en bestaat voorlopig enkel in de Faculteit Wetenschappen.

Op welke dagen?

In principe kan je elke dag langskomen om te cruisen: deze service werkt immers niet met vaste open-lesweken.

Om te komen cursuscruisen kies je best een vrije dag in het middelbaar onderwijs, zoals een pedagogische studiedag. Let er dan wel op dat deze dag ook voor de universiteit geen vrije dag is.

De herfstvakantie in het eerste semester en de krokusvakantie in het tweede semester zijn bijvoorbeeld mooie momenten. In de richting Biochemie en Biotechnologie wordt hoofdzakelijk echt les gegeven in de voormiddag. De namiddag is gereserveerd voor practica en werkcolleges. Omwille van verzekeringen mag men de practicumzalen niet betreden. Werkcolleges kunnen wel meegevolgd worden.
De lesroosters van de opleiding kan je hier raadplegen. Daarop kan je bekijken welke lessen er concreet doorgaan op welke dag.

Hoe inschrijven?

Op het inschrijvingsformulier op deze website kun je ingeven op welke dag je zou willen komen en je voorkeuren kenbaar maken. Via e-mail wordt een programma overeengekomen en wordt praktisch afgesproken, bijvoorbeeld om 's ochtends opgehaald te worden aan het station Gent Sint-Pieters.

Coordinatoren

Hannah Eeckhaut
Studente 3de bachelor
Duygu Gök
Studente 2de bachelor
Laura Blommaert
Studente 3de bachelor
Lore Baert
Studente 2de bachelor
Melanie De Nolf
Studente 2de bachelor
Hannah Eeckhaut Duygu Gök Laura Blommaert Lore Baert Melanie De Nolf

Voor vragen van welke aard dan ook over het cursuscruisen kunt u altijd een e-mail zenden naar Hannah Eeckhaut